Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Gracia, het andere gezicht van Barcelona

Wat 100 jaar geleden een dorp was is nu een levendige wijk van Barcelona waar de oorspronkelijke bevolking hier samen leeft met een mengelmoes van studenten, expats, krakers en kunstenaars. In Gracia tref je nog vele kleine winkeltjes, modernistische gebouwen van Gaudi, enkele hofjes en authentieke markten.

Op de vele pleintjes staan de terrassen aanlokkelijk klaar voor de toevallige voorbijganger.

 Terrasjes Gracia

Inhoud wandelroute

The Green House in Gracia

Onze route leid je langs de laatste overgebleven hofjes van het oorspronkelijke dorp, langs de verschillende pleinen met hun eigen historie, langs modernistische gebouwen en andere charmante plekken van deze wijk, die nog nauwelijks door toeristen is ontdekt en waar je nog het pure Barcelona-gevoel vindt.

Casa Vicens

Zoals in al onze tours onthullen we een aantal geheimen van de buurt die een bezoeker van Barcelona normaal gesproken niet te horen en te zien krijgt. 

Markt Gracia

Tijdsduur

De tour begint om 10 uur 's ochtends.  De tijdsduur van de gehele route is ca. 2 uur vanaf het startpunt bij metrohalte Lesseps. Vanaf mei t/m september wordt de tour ook dagelijks uitgevoerd vanaf 18:00 uur. 

Moeilijkheidsgraad

De wandeling gaat over normale verharde voetpaden en is met normaal schoeisel prima te doen.

Eten en drinken

Onderweg stoppen we even om iets te drinken. Vanaf mei t/m september raden we aan om een flesje water voor onderweg mee te nemen. 

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is bij metrohalte Lesseps. Deze halte is snel en makkelijk te bereiken vanaf het centrum in 5 minuten via L3 (lijn 3, oftewel de groene lijn). Je kunt instappen op centrale plekken als Plaza Catalunya, Liceu, Sants, Plaza Espanya of Diagonal. We eindigen de wandeling bij halte Diagonal van dezelfde lijn 3. 

Prijs

Een overzicht van de prijzen van al onze tours vind je op de prijzenpagina.

Reserveren of meer informatie

Via onze contactpagina kun je reserveren of meer informatie opvragen over deze tour.

 

 

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden