Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Van Barcelona naar Tibidabo

Vanaf een authentiek paleis wandelen we door de groene heuvels van Collserola naar het hoogste punt van Barcelona: Tibidabo. Onderweg word je getrakteerd op schitterende uitzichten en mooie verhalen.

 

Inhoud wandelroute

Overview of BarcelonaBospad

We beginnen onze tour in de wijk Montbau, daar waar de natuur zich met wisselend succes verzet tegen de oprukkende stad.

Na een bezoek aan de mooie tuinen van een 19e eeuws paleis lopen we in een half uur via een goed begaanbaar kronkelig bospad omhoog naar het balkon van Barcelona op ca. 400 meter hoogte. Hierna volgen we een route zonder veel hoogteverschil en kun je genieten van prachtige uitzichten, zowel richting Barcelona als richting het binnenland, waar je bij helder weer de beroemde berg Montserrat of zelfs de voorlopers van de Pyreneeën kunt zien liggen.

MontserratHotel Florida, Tibidabo en Communicatietoren

Gedurende deze tocht passeren we een aantal mysterieuze plekken waarover de gids enkele geheimen zal onthullen. We volgen enkele smalle bospaden en lopen omhoog naar Tibidabo; het hoogste punt van Barcelona op ruim 500 meter hoogte.

Weerstation Fabra Avd. Tibidabo 32

Vervolgens dalen wij af naar Barcelona, waarbij we ook nog langs het adres van de familie Aldaya lopen, uit het boek de Schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon op de Avenida Tibidabo. Alhoewel het gebouw zelf niet de sfeer van het boek ademt zien we onderweg genoeg gebouwen die dat wel doen.

Aan het einde van de tour begeleiden we je in de metro naar Plaza Catalunya in het centrum.

Tijdsduur

De tour begint om 10 uur 's ochtends. De tijdsduur van de gehele route is ca. 4 uur vanaf het startpunt in Montbau inclusief 1 a 2 stops om wat te drinken en/of te eten.  

Moeilijkheidsgraad

De wandeling gaat over onverharde paden, maar is voor een ieder met een normale wandelconditie en  wandelschoeisel prima te doen, geen gladde zolen of naaldhakken dus. 

Tijdens de wandeling stijgen we geleidelijk van 100 meter boven het zeeniveau naar 500 meter boven het zeeniveau en is derhalve niet geschikt voor mensen met hartproblemen. 

Eten en drinken

Het is aan te raden om eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Op verzoek kunnen wij een lunchpakket verzorgen. Op driekwart van de tour kan er wat gegeten en gedronken worden, met fraai uitzicht over de stad. 

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is bij metrohalte Montbau. Deze halte is snel en makkelijk te bereiken vanaf het centrum in 15 minuten via L3 (lijn 3, oftewel de groene lijn). Je kunt instappen op centrale plekken als Plaza Catalunya, Liceu, Sants, Plaza Espanya of Diagonal. Aan het einde van de wandeling begeleiden we je via de metro terug naar Plaza Catalunya in het centrum. 

Prijs

Een overzicht van de prijzen van al onze tours vind je op de prijzenpagina.

Reserveren of meer informatie

Via onze contactpagina kun je reserveren of meer informatie opvragen over deze tour. 

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden