Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Onze fietstours vermijden het drukke oude Gotische centrum, waar je het best wandelend op ontdekkingstocht kunt gaan, maar we genieten van andere interessante plekken die het echte karakter van Barcelona weergeven. Vanaf de Ramblas gaan onze fietstours snel naar bekende en minder bekende plekken van Barcelona. Je kunt ervan verzekerd zijn dat je een unieke ervaring meemaakt!

Hieronder vind je een overzicht van onze fietstochten. Als je meer wilt weten over een specifieke route hoef je alleen maar op de titel te klikken:

  • Het echte Barcelona. We beginnen onze route in de oude haven, waarna we je langs de relaxte parken leiden en langs gebouwen die het klassieke en moderne beeld van Barcelona bepalen zoals de omstreden Torre Agbar, het geweldige Hospital Sant Pau en natuurlijk fietsen we ook langs de Sagrada Familia om te kijken hoe de werkzaamheden vorderen. Verder leiden we je door het doolhof van straten en pleintjes in de superrelaxte wijk Gracia, bekijken we het eerste afgeronde gebouw van Gaudi en ontdekken we de wijken Sant Gervasi en Sarria alvorens we via de wijk Eixample afdalen naar ons ontmoetingspunt. 
  • Tour de France Barcelona. Op 9 juli is Barcelona de aankomstplaats van de 6e etappe van de Tour de France. Wij volgen een groot gedeelte van het koerstraject in Barcelona en laten je ook andere bezienswaardigheden zien. Natuurlijk gaan we naar Montjuich waar de finish is en vanwaar je prachtige uitzichten hebt over Barcelona, de heuvels en de zee. Aan het einde van de tour dalen we relaxed af naar ons ontmoetingspunt.
  • Barcelona bovenlangs. We gaan allereerst naar de heuvels die Barcelona van het binnenland afscheiden, maar vrees niet, je hoeft niet fietsend steil omhoog. Met de fiets aan de hand gaan we de metro in die ons na ca. 30 minuten op een hoogte van 350 meter brengt. Hierna gaan we fietsend van het uitzicht op Barcelona genieten . Onderweg stoppen we om onder het genot van een drankje over stad en zee uit te kijken, waarna we rustig afdalen richting het centrum. Natuurlijk krijg je van onze in Barcelona wonende Nederlandse begeleider alle in en outs te horen van de bijzondere plekken die we passeren.

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden