Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Zie wat anderen niet zien

Allereerst gaan we naar de heuvel van waaraf je naar ons oordeel het mooiste uitzicht op Barcelona hebt en vervolgens wandelen we via een bijzondere route naar het wereldberoemde Park Güell van Gaudi. 

View towards the sea

Dit is een van onze schaarse tours waarin een rit met de stadsbus is opgenomen en waarvan een echte toeristische attractie deel uitmaakt. Maar natuurlijk gaat dit bij ons op een heel andere manier dan gebruikelijk.

Inhoud wandelroute

We nemen de stadsbus op Plaza Catalunya, in het centrum van Barcelona. 

Terwijl  je tussen de bevolking van Barcelona zit, rijdt de bus allereerst langs een aantal bekende gebouwen van Gaudi. Via de wijk Gracia gaan we naar de eindhalte die (omgezet naar het Nederlands) "Geweldig Uitzicht" heet. Dit uitzicht mag dan mooi zijn, het beste uitzicht van Barcelona vinden we op een kleine kilometer lopen, bovenop de heuvel waar ooit de eerste bewoners van Barcelona hun nederzettingen hadden, waar de Romeinen hun uitkijkpost hadden en waar in de burgeroorlog het luchtafweergeschut stond. Alleen van dit laatste zijn nog sporen zichtbaar.

Als je met ons op deze plek geweest bent begrijp je pas echt hoe Barcelona in elkaar zit. Je vindt hier zowel de mooie kant, als de rauwe, harde kant. 

Sagrada Familia and Port Olympic View towards Tibidabo - Hotel Florida

Via een smal pad lopen we naar de volgende heuvel waar we uitkomen aan de achterkant van het wereldberoemde Park Güell, ontworpen door Gaudi. We lopen door dit sprookjesachtige park en leggen uit hoe en waarom het park gecreëerd is. 

Wij verlaten het park door de hoofdingang en wandelen rustig door de charmante wijk Gracia, met haar relaxte pleintjes, waar we tot besluit iets drinken. Na een metrorit van 5 minuten komen we weer uit op ons verzamelpunt. 

Tijdsduur

De tour begint om 9:30 uur 's ochtends. De tijdsduur van de gehele route is ca. 3 uur vanaf het startpunt op Plaza Catalunya.  

Moeilijkheidsgraad

De wandeling is zeer gemakkelijk en met uitzondering van de eerste 10 minuten dalen wij vrijwel alleen maar af. Er is geen speciaal schoeisel vereist.

Eten en drinken

Onderweg stoppen we een keer om wat te drinken. Tegen het einde van de tour kan er optioneel in een horeca-gelegenheid iets gedronken en gegeten worden. 

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is op Plaza Catalunya, midden in het centrum van Barcelona. Wij verzamelen bij de krantenkiosk aan de voorkant van El Corte Ingles. Aan het einde van de wandeling begeleiden we je via de metro terug naar Plaza Catalunya. 

Prijs

Een overzicht van de prijzen van al onze tours vind je op de prijzenpagina.

Reserveren of meer informatie

Via onze contactpagina kun je reserveren of meer informatie opvragen over deze tour.

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden