Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Onze wandeltours leiden je langs plekken in en rond Barcelona waar vrijwel nog geen toerist geweest is.

Wij zijn gespecialiseerd in persoonlijke wandelingen zodat je een kijkje kunt nemen in de wereld waarin de echte bewoners van Barcelona leven. Onze wandelingen vinden voor het merendeel plaats buiten het centrum van Barcelona, daar waar de natuur nog weerstand biedt aan de stad en je via oorspronkelijke verhalen en beschrijvingen naar een nog niet zo ver verleden wordt meegesleept.

De startpunten van deze wandeltochten zijn goed en snel met metro of bus te bereiken. Binnen een kwartier sta je vanaf hartje centrum gereed om een andere wereld te betreden. 

Hieronder vind je een overzicht van onze wandeltochten. Als je meer wilt weten over een specifieke route hoef je alleen maar op de titel te klikken:

  • Het balkon van Barcelona. Vanaf een authentiek paleis wandelen we door de beboste heuvels van Collserola naar het hoogste punt van Barcelona: Tibidabo. Onderweg word je getrakteerd op schitterende uitzichten en mooie verhalen.
  • Het verloren paradijs. Nog geen eeuw geleden was de vallei van Horta een oase van rust aan de buitenkant van Barcelona waar de welgestelden hun buitenverblijf hadden en er volop wijnranken en fruitbomen groeiden. Alhoewel de stad deze oase inmiddels gulzig heeft opgeslokt zijn er toch nog een paar bijzondere plekken overgebleven, die onze gids als geen ander weet te vinden. En via zijn verhalen weet hij het verloren paradijs ook weer tot leven te brengen.
  • De schaduw van de wind. De bestseller van Carlos Ruiz Zafon speelt zich voornamelijk af in het Barcelona van de jaren 1920 t/m 1955. Als je ook zo onder de indruk bent geraakt van het boek "De schaduw van de wind" dan is het bij een bezoek aan Barcelona eigenlijk een must om deze wandeltour te volgen. In deze tour laten we je sfeer proeven van het boek en leiden we je langs de meest bijzondere plekken uit het boek. En wie weet ontdekken we wel het Kerkhof der vergeten boeken.. 
  • De andere kant van Park Güell. Een van onze schaarse wandelingen waarin een rit met de stadsbus is opgenomen en waarvan een echte toeristische attractie deel uitmaakt. Maar natuurlijk gaat dit bij ons op een heel andere manier dan gebruikelijk. Allereerst gaan we naar de heuvel van waaraf je naar ons oordeel het mooiste uitzicht op Barcelona hebt en vervolgens wandelen we via een bijzondere route naar het wereldberoemde Park Güell van Gaudi.
  • Ontdek Gracia. Wat 100 jaar geleden een dorp was is nu een levendige wijk van Barcelona. De oorspronkelijke bevolking leeft hier samen met een mengelmoes van studenten, expats, krakers en kunstenaars. In Gracia tref je nog vele kleine winkeltjes, modernistische gebouwen van o.a. Gaudi, en markten. De vele knusse pleintjes staan vanaf februari t/m november de terrassen aanlokkelijk klaar voor de toevallige voorbijganger. Onze route leidt langs charmante plekken van deze wijk die nog nauwelijks door toeristen is ontdekt en waar je nog het pure Barcelona-gevoel vindt. 
  • Wandelen op maat. Voor degenen die liever zelf de regie voeren, bieden we op maat gesneden wandelingen aan.

 

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden