Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Penedes vineyards with Montserrat background

Onze wijntours brengen u naar een andere wereld, net buiten Barcelona, waar men zich al 2000 jaar lang  met de wijnbouw bezighoudt. 

Veel mensen weten niet dat Cava, het Spaanse alternatief voor Champagne, uit het gebied komt dat zich binnen 50 km van Barcelona bevindt. Sommige bodega's liggen zelfs op nog geen 20 kilometer van het centrum van Barcelona af. Naast Cava wordt er ook steeds meer kwalitatief hoogwaardige witte en rode wijn gemaakt in deze gebieden, en natuurlijk frisse, maar toch volle rose's. 

Onze persoonlijke tours zijn geschikt voor gezelschappen van maximaal 8 personen. Op verzoek verzorgen wij op maat gesneden tours voor groepen van 9 personen of meer.

Hieronder vind je een overzicht van onze wijntours en workshops. Als je meer wilt weten over een specifieke route hoef je alleen maar op de titel te klikken:

  • Cavatour. Vanuit Barcelona rijden we naar de Penedes waar wij een bezoek brengen aan een aantal bodega's die ieder hun eigen specifieke kenmerken hebben. Onderweg geniet je van fraaie uitzichten op de verschillende wijndomeinen en op natuurschoon zoals de beroemde berg Montserrat.  
  • Cava Workshop. Bij deze Cava workshop proef je niet alleen wijn, maar maak je ook zelf mee hoe de wijnstokken worden behandeld en bijgehouden en hoe de wijn uiteindelijk gebotteld wordt. Je krijgt ook de gelegenheid om zelf mee te werken zodat je echt kunt zeggen dat je zelf Cava gemaakt hebt.
  • De wijnen van Barcelona. Voor degenen die weinig tijd hebben, maar toch meer van de wijncultuur willen zien, organiseren we een tour door het kleinste wijngebied van Spanje op slechts 15 kilometer van Barcelona.
  • De wijnen van Penedes. We bezoeken een viertal bodega's met een eigen karakter, een fraaie ligging en natuurlijk met uitstekende wijnen.
  • Wijnroute a la carte. In Catalonië liggen een aantal wijngebieden die in de afgelopen 10 jaar enorm  internationaal aanzien hebben verworven.  Op basis van uw persoonlijke wensen stellen we de tour samen, waarbij wij ervoor zorgen dat u de meest karakteristieke en interessante bodega's van de streek te zien krijgt via de meest bijzondere routes. 

wine grapes in early summer

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden