Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Van het Parc Labyrinth naar Horta

Nog geen eeuw geleden was de vallei van Horta een oase van rust aan de buitenkant van Barcelona waar de welgestelden hun buitenverblijf hadden en er volop wijnranken en fruitbomen groeiden.

Alhoewel de stad deze oase inmiddels gulzig heeft opgeslokt zijn er toch nog een paar bijzondere plekken overgebleven, die onze gids als geen ander weet te vinden. Via zijn verhalen weet hij het verloren paradijs ook weer tot leven te brengen.

Inhoud wandelroute

Park Labyrinth

We beginnen in het oudste en meest charmante park van Barcelona, het Parc Labyrinth. Hier houden we een rondleiding met uitleg bij de meest markante punten.

Vervolgens bezoeken we de mooie tuinen van een 19e eeuws paleis en gaan we naar een van de weinige echte overgebleven bronnen van Barcelona waar onophoudelijk drinkwater uitstroomt, direct uit de bergen.

Waterval

Na onze dorst gelest te hebben gaan we richting de olympische tennisbanen uit 1992 en laten we je via verhalen en afbeeldingen 100 jaar terug in de tijd gaan. We stellen met enige weemoed vast dat wijnranken en fruitbomen plaats hebben moeten maken voor het moderne Barcelona.

De gids leid je langs een aantal landgoederen en landhuizen die de oprukkende stad weerstaan hebben en we dalen af naar een klein wijkje dat als door een wonder vooralsnog haar dorpse en plattelands karakter heeft bewaard.

Na een aantal onbedoeld hilarische architectonische "hoogstandjes" gepasseerd te hebben komen we wederom terecht in een verstopt straatje waar de tijd 100 jaar stil lijkt te hebben gestaan. Hier werd vroeger de was gedaan voor de welgestelden uit het centrum van Barcelona, de washuisjes en waterbronnen zijn nog in oorspronkelijke staat te bewonderen. 

Inmiddels zijn we aangekomen in Horta waar we een aantal middeleeuwse landhuizen passeren, waaronder een van de oudste uit Barcelona waarbinnen zich een verdedingstoren uit de 11e eeuw bevindt. Tot besluit lopen we door het oude centrum van Horta en drinken we iets in een typisch Catalaanse gelegenheid voordat je met de metro terug naar het centrum gaat.

Tijdsduur

De tour begint om 10 uur 's ochtends. De tour wordt iedere woensdag en zondag uitgevoerd. De tijdsduur van de gehele route is ca. 3 uur vanaf het startpunt bij metrohalte Mundet. 

Moeilijkheidsgraad

De wandeling gaat over merendeels verharde paden, maar is voor een ieder met een normale wandelconditie en normaal schoeisel prima te doen.

Tijdens de wandeling dalen we geleidelijk af. Slechts een paar keer zit er een lichte stijging in de route. 

Eten en drinken

Het is aan te raden om eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Op verzoek kunnen wij een lunchpakket verzorgen. Tegen het einde van de tour kan er in typisch Catalaanse restaurant iets gedronken en/of gegeten worden. 

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is bij metrohalte Mundet. Deze halte is snel en makkelijk te bereiken vanaf het centrum in 15 minuten via L3 (lijn 3, oftewel de groene lijn). Je kunt instappen op centrale plekken als Plaza Catalunya, Liceu, Sants, Plaza Espanya of Diagonal. Aan het einde van de wandeling begeleiden we je via de metro terug naar Plaza Catalunya in het centrum. 

Prijs

Een overzicht van de prijzen van al onze tours vind je op de prijzenpagina.

Reserveren of meer informatie

Via onze contactpagina kun je reserveren of meer informatie opvragen over deze tour.

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden