Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Ontdek het Barcelona van De schaduw van de wind!

De bestseller van Carlos Ruiz Zafon speelt zich voornamelijk af in het Barcelona van de jaren 1920 t/m 1955. Als je ook zo onder de indruk bent geraakt van het boek "De schaduw van de wind" dan is het bij een bezoek aan Barcelona eigenlijk een must om deze wandeltour te volgen. 

In deze tour laten we je sfeer proeven van het boek en leiden we je langs de meest bijzondere plekken uit het boek. En wie weet ontdekken we wel het Kerkhof der vergeten boeken.. 

Natuurlijk nemen we je mee naar de majestueuze en mysterieuze Avenue van Tibidabo waar het niet moeilijk is om voor te stellen dat de geesten uit het boek hier nog ergens ronddwalen. 

Wij weten de geheime plekjes uit het boek te vinden en alles 100% gegarandeerd origineel. Wij werken niet met grote groepen en standaard verhalen die je ook in de reisgidsen kunt lezen.

Tijdsduur

Deze tour duurt ca. 3 uur. 

Eten en drinken

Het is aan te raden om wat te drinken mee te nemen voor onderweg, zeker in de zomermaanden. Halverwege de tour stoppen we voor een drankje op een plek met mooi uitzicht over de stad.

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is bij metrohalte Liceu. Deze halte ligt in het centrum en is snel en makkelijk te bereiken voor mensen die iets buiten het centrum verblijven. De metrolijn die langs deze halte komt is L3 (lijn 3, oftewel de groene lijn). Je kunt instappen op centrale plekken als Plaza Catalunya, Sants, Plaza Espanya of Diagonal.

Prijs

Een overzicht van de prijzen van al onze tours vind je op de prijzenpagina.

Reserveren of meer informatie

Via onze contactpagina kun je reserveren of meer informatie opvragen over deze tour.

 

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden