Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Beleef Barcelona zoals in de Tour de France!

Op 9 juli 2009 was Barcelona de aankomstplaats van de 6e etappe van de Tour de France. Onze tour combineert de route uit de Tour de France met andere bezienswaardigheden, zoals het grootste stadspark van Barcelona, de olympische haven en het strand.

  Montjuich MNAC

Bike-Beach

Natuurlijk maken we de (gemakkelijke) beklimming naar de "olympische" heuvel Montjuich waar ook de finish van de touretappe ligt.

Finish Montjuich Tour de France

Eenmaal op Montjuich geniet je van het fantastische uitzicht op Barcelona, de omringende heuvels en de zee en vervolgens dalen we relaxed af naar ons startpunt. 

Montjuich Views and Swimming Pool

Tijdsduur

De tour begint om 10:00 uur 's ochtends. De tijdsduur van de gehele route is ca. 3 uur vanaf het startpunt bij metrohalte Liceu. 

Moeilijkheidsgraad

De fietsroute gaat over goed begaanbare geasfalteerde paden. aan het einde van de van de route maken we een lichte beklimming richting Montjuich van ca. 1 kilometer. Voor de gewone fietser met een normale conditie is deze route prima te doen. 

Eten en drinken

Het is aan te raden om wat te drinken mee te nemen voor onderweg, zeker in de zomermaanden. Halverwege de tour stoppen we voor een drankje en eventueel een hapje op een relaxed terras.

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is bij metrohalte Liceu. Deze halte ligt in het centrum en is snel en makkelijk te bereiken voor mensen die iets buiten het centrum verblijven. De metrolijn die langs deze halte komt is L3 (lijn 3, oftewel de groene lijn). Je kunt instappen op centrale plekken als Plaza Catalunya, Sants, Plaza Espanya of Diagonal.

Prijs

Een overzicht van de prijzen van al onze tours vind je op de prijzenpagina.

Reserveren of meer informatie

Via onze contactpagina kun je reserveren of meer informatie opvragen over deze tour.

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden