Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Seasight

Geniet van het uitzicht op Barcelona met de fiets!

We gaan allereerst naar de heuvels die Barcelona van het binnenland afscheiden, maar vrees niet, je hoeft niet fietsend steil omhoog.Met de fiets in de hand gaan we de metro in die ons na ca. 30 minuten op een hoogte van 250 meter brengt.

Fietspad

Hierna gaan we fietsend van het uitzicht op Barcelona genieten. Onderweg stoppen we om onder het genot van een drankje over stad en zee uit te kijken, waarna we rustig afdalen richting het centrum. Natuurlijk krijg je van onze in Barcelona wonende Nederlandse gids alle in en outs te horen van de bijzondere plekken die we passeren.

Tijdsduur

De tour begint om 10:00 uur 's ochtends. De tijdsduur van de gehele route is ca. 3 uur vanaf het startpunt bij metrohalte Liceu, inclusief vervoer per metro en funicular naar de heuvels van Barcelona. 

Moeilijkheidsgraad

De fietsroute gaat over goed begaanbare paden. Er kan af en toe een kuil in sommige niet geasfalteerde paden zitten en natuurlijk moet je opletten bij het afdalen dat er op tijd wordt geremd, maar voor de gemiddelde fietser is dit een gemakkelijke route. 

Eten en drinken

Het is aan te raden om wat te drinken en een lichte snack mee te nemen voor onderweg, zeker in de zomermaanden. Op verzoek kunnen wij voor water, frisdrank en/of een lunchpakket zorgen. Halverwege de tour kan er in een horeca-gelegenheid optioneel een drankje gedronken worden met fraai uitzicht over de stad. 

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is bij metrohalte Liceu. Deze halte ligt in het centrum en is snel en makkelijk te bereiken voor mensen die iets buiten het centrum verblijven. De metrolijn die langs deze halte komt is L3 (lijn 3, oftewel de groene lijn). Je kunt instappen op centrale plekken als Plaza Catalunya, Sants, Plaza Espanya of Diagonal.

Prijs

Een overzicht van de prijzen van al onze tours vind je op de prijzenpagina.

Reserveren of meer informatie

Via onze contactpagina kun je reserveren of meer informatie opvragen over deze tour. 

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden