Blog Orangemonkey Tours

In volle galop door de Carrer de Ferran

Je vergeet het makkelijk, maar Barcelona was vaak een bezette stad. Visigoten, Moren, Franken en Fransen (Napoleon), allen heersten ze hier ooit voor...Read More

Nieuw: met de metro naar het vliegveld

Hoewel we bij Orange Monkey Tours natuurlijk gek zijn op wandelen en fietsen, is de weg van en naar het vliegveld van Barcelona toch net wat handiger...Read More

Vía A, een ander Barcelona-bedenksel van Ildefons Cerdà

Halverwege de negentiende eeuw barstte Barcelona uit haar voegen. Maar toen was daar - met de zegen van de centrale regering in Madrid-

Ontdek het echte Barcelona op de fiets!

Fiets samen met ons door de wijken van Barcelona waar de lokale bevolking nog echt leeft en waar de stad niet is overgenomen door toeristen. Wij laten je de plekjes zien die Barcelona haar speciale karakter geven waarbij je ziet wat andere bezoekers aan Barcelona niet zien. 

Ciutadella

Vanaf de Ramblas rijden we naar de oude haven, waarna we je langs de relaxte parken leiden en langs gebouwen die het klassieke en moderne beeld van Barcelona bepalen. 

Torre AgbarHospital Sant Pau

Denk hierbij aan de omstreden Torre Agbar, het geweldige Hospital Sant Pau en natuurlijk fietsen we ook langs de Sagrada Familia om te kijken hoe de werkzaamheden vorderen.

Verder leiden we je door het doolhof van straten en pleintjes in de superrelaxte wijk Gracia en bekijken we het eerste afgeronde gebouw van Gaudi.

Vervolgens dalen we af via door de normaal gesproken drukke wijk Eixample, vanzelfsprekend weet onze gids nu net die ene rustige, charmante route te vinden, waardoor je toch weer helemaal uitgerust op het eind -en vertrekpunt aankomt.

Tijdsduur

De tour begint om 10:00 uur 's ochtends. De tijdsduur van de gehele route is ca. 3,5 uur vanaf het startpunt bij metrohalte Liceu. 

Moeilijkheidsgraad

De fietsroute gaat over goed begaanbare geasfalteerde paden. In het begin van de route stijgen we geleidelijk aan, maar voor de gewone fietser met een gemiddelde conditie is dit een gemakkelijke route. 

Eten en drinken

Het is aan te raden om wat te drinken mee te nemen voor onderweg, zeker in de zomermaanden. Halverwege de tour stoppen we voor een drankje en eventueel een hapje op een relaxed terras.

Verzamelpunt

Het verzamelpunt is bij metrohalte Liceu. Deze halte ligt in het centrum en is snel en makkelijk te bereiken voor mensen die iets buiten het centrum verblijven. De metrolijn die langs deze halte komt is L3 (lijn 3, oftewel de groene lijn). Je kunt instappen op centrale plekken als Plaza Catalunya, Sants, Plaza Espanya of Diagonal.

Prijs

Een overzicht van de prijzen van al onze tours vind je op de prijzenpagina.

Reserveren of meer informatie

Via onze contactpagina kun je reserveren of meer informatie opvragen over deze tour.

 

Copyright © 2016 Orange Monkey Tours. Alle rechten voorbehouden.
Klik hier voor onze algemene voorwaarden